Acest site este cofinanţat din Fondul SocialEuropean prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Blog EcoSunPower - Informatii de TOP despre Energia Solara

You Are Here: Home / Blog EcoSunPower - Informatii de TOP despre Energia Solara

Energia verde si factura la electricitate in anul 2016

Categories: Tags:

Cota de energie regenerabila va creste anul viitor de la 11,9% la 12,15% din consumul final, dar in factura finala a consumatorilor acest lucru va marca o crestere a cheltuielilor de la 35 lei de lei pe fiecare MWh consumat pana la la 43 de lei pe MWh, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat de Ministerul Energiei.

„In conformitate cu prevederile legale aplicabile, nivelul cotei anuale obligatorii de energie electrica produsa din surse regenerabile a fost stabilit in baza scenariilor transmise de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Astfel, pentru anul viitor, cota obligatorie este de 12,15% din consumul final brut de energie electrica“, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Impactul majorarii cotei in factura finala va fi mai ridicat, ca urmare a scutirii marilor consumatori industriali.

Articol preluat de pe site-ul: www.wall-street.ro

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Tipuri de celule fotovoltaice

Categories: Tags:

Celulele fotovoltaice produse la scara comerciala sunt alcatuite din materiale semiconductoare, de obicei siliciu. Astfel, una din partile materialului semiconductor folosit are o sarcina negativa, iar cealalta parte a materialului are o sarcina pozitiva. Atunci cand lumina soarelui intra in contact cu suprafata pozitiva, electronii de pe suprafata negativa se vor activa, producand un curent electric.

Celulele din siliciu cristalin sunt cele mai longevive din toata istoria energiei fotovoltaice, iar unele fabricate in urma cu peste 40 de ani sunt si in prezent functionale, producand curent electric. Pentru aceste celule cristaline, producatorii acorda in general o garantie de cel putin 10 ani. Celulele cristaline sunt si ele impartite in doua sub-tipuri: mono-cristaline si policristaline. Cu toate ca ambele functioneaza relativ asemenator, randamentul celor monocristaline este in jur de 15-16%, in timp ce tipul de celula policristalina are un randament cuprins intre 12-14%.

Un alt tip de celula fotovoltaica este cea amorfa, realizata din siliciu amorf. Desi aceasta are un randament de aproximativ 2,5 ori mai mic decat celelalte tipuri de celule solare, este preferata de catre arhitecti in ultima perioada pentru fatadele cladirilor eficiente energetic, deoarece au un coeficient de temperatura al puterii de iesire mai mare, se mentin mai reci in situatii cu temperaturi ridicate.

Cum functioneaza energia solara?

Categories:

Scurt video realizat de Enfinity Solar care arata cum functioneaza energia solara, direct in casa ta. Afla cum te poate ajuta ECOSUNPOWER sa devii sa nu mai depinzi de energia electrica din sistem si sa reduci costurile la factura.

Energia Solara si Viitorul

Categories: Tags:

25% din energia electrică din lume va fi de la energia solară până în 2050. Cum?

Cercetatorii care studiaza energia solara au prezentat recent doua noi analize privind acest tip de energie. Cheia acestor analize o reprezinta faptul ca pana in anul 2050, aproximativ 20-25% din energia electrica din lume sa provina din energie solara.

Ca si termen mai scurt, se asteapta ca pana in 2020, macar 10% din totalul energiei electrice sa fie de la energie solara. Insa pentru a se atinge aceste scopuri, sunt necesare unele masuri, printre cele mai importante fiind politici clare care sa sprijine energia solara. Aceste politici ar trebui implementate pentru a se asigura ca pot inlocui retelele de electricitate si ca pot deveni competitive cu alte forme de electricitate.

read more →

Adevarul despre energia solara

Categories: Tags:

ECOSUNPOWER vă prezintă în exclusivitate adevărul despre energia solară. În articolul de față vom demonta 5 mituri foarte cunoscute în domeniul energiei verde.

 

Mitul nr. 1

Sistemele alimentate solar nu funcționează noaptea

Adevărul: Majoritatea sistemelor alimentate cu energie solară acumulează energia de la soare pe timpul zilei pentru a o utiliza noaptea.

Mitul nr. 2

Într-o zi înnorată nu se poate converti energia solară

Adevărul: Deși nu la fel de eficient ca într-o o zi însorită, producând doar 10-25%  din capacitatea sa obișnuită, energia solară poate fi convertită în continuare chiar și într-o zi noroasă. Germania, care are la fel de mult soare ca Alaska, este deja în varful instalărilor de panouri  solare din lume, producând 31% din energia electrică din surse regenerabile.

Mitul nr. 3

Sursele de lumină ce folosesc energia solară nu sunt luminoase

Adevărul: Așa cum tehnologia se îmbunătățește, și calitatea luminii rezultată din energie solară este de asemenea îmbunătățită, astfel încât preocuparea față de luminozitate nu mai este relevantă. Multe convertoare solare portabile au posibilitatea de a regla nivelul de luminozitate.

  read more →

6 beneficii ale unui sistem solar

Categories:

Te-ai întrebat vreodată care ar fi un TOP al beneficiilor utilizării energiei solare? 

  1. Transformă soarele într-un generator de venituri pentru afacerea ta.
  2. Protejează afacerea ta de la creștea repetată a preţului energiei electrice.
  3. O mare parte din costul sistemului solar este plătit prin programe europene sau guvernamentale, dar şi stimulente ale ministerului mediului. read more →

Sisteme solare inteligente pentru afaceri durabile

Categories: Tags:

Vrei o afacere durabilă? Vrei să economisești resurse considerabil?

Antreprenorii pot conta pe Ecosunpower pentru a-i ajuta să reducă sau să reducă factura la electricitate prin proiectarea de sisteme solare ce produc curent electric.

O parte semnificativă din costul sistemului solar poate fii plătită, profitând de fondurile europene de dezvoltare și stimulentele disponibile din partea statului și o amortizare accelerată.

Un sistem solar vă proteja deasemenea toate componentele afacerii dvs. Şi vă protejează de creşterile de preţ ale energiei electrice în viitor ceea ce oferă afacerii dumneavostra o siguranţă.

read more →