Acest site este cofinanţat din Fondul SocialEuropean prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pot accesa fonduri europene pentru o afacere cu panouri fotovoltaice?

You Are Here: Home / Blog EcoSunPower - Informatii de TOP despre Energia Solara / Pot accesa fonduri europene pentru o afacere cu panouri fotovoltaice?
Întrebări FrecventeCategorie: QuestionsPot accesa fonduri europene pentru o afacere cu panouri fotovoltaice?
gigica Echipa asked 6 ani ago

Am un curs de antreprenor facut, as putea sa deschid o afacere cu panouri fotovoltaice? Teren am propietate, zona cred ca este buna, probleme avem cu distribuirea curentului electric, in zona este foarte slab, as avea de castigat cred. Nimeni nu are asa ceva si daca ar exista si finantari prin fonduri europene va rog sa-mi spuneti.

1 Answers
EcoSunPower Echipa answered 6 ani ago

Cu fonduri nerambursabile (din 2014 – 2020) nu veti mai beneficia de Certificate Verzi. (programele de finantare pentru energie verde nu pot acoperi multe proiecte datorita faptului ca 1 MW se instaleaza cu valori mari de investitie si de aici concurenta mare pe acest program). Ponderea veniturilor, in aceasta afacere, se obtin din vanzarea certificatelor verzi si mai putin din vanzarea energiei.
Un astfel de proiect, realizat prin fonduri nerambursabile, presupune sa detineti suma de bani ce trebuie investita.
Pentru a beneficia de CV trebuie sa implementezi proiectul pana la sfarsitul anului 2013, altfel nu mai benefiezi de cele 6 CV / MW.