ECOSUNPOWER vă prezintă în exclusivitate adevărul despre energia solară. În articolul de față vom demonta 5 mituri foarte cunoscute în domeniul energiei verde.

 

Mitul nr. 1

Sistemele alimentate solar nu funcționează noaptea

Adevărul: Majoritatea sistemelor alimentate cu energie solară acumulează energia de la soare pe timpul zilei pentru a o utiliza noaptea.

Mitul nr. 2

Într-o zi înnorată nu se poate converti energia solară

Adevărul: Deși nu la fel de eficient ca într-o o zi însorită, producând doar 10-25%  din capacitatea sa obișnuită, energia solară poate fi convertită în continuare chiar și într-o zi noroasă. Germania, care are la fel de mult soare ca Alaska, este deja în varful instalărilor de panouri  solare din lume, producând 31% din energia electrică din surse regenerabile.

Mitul nr. 3

Sursele de lumină ce folosesc energia solară nu sunt luminoase

Adevărul: Așa cum tehnologia se îmbunătățește, și calitatea luminii rezultată din energie solară este de asemenea îmbunătățită, astfel încât preocuparea față de luminozitate nu mai este relevantă. Multe convertoare solare portabile au posibilitatea de a regla nivelul de luminozitate.

 

Mitul nr. 4

Energia solară este prea scumpă

Adevărul: Prețul energiei solare a scăzut relativ rapid de-a lungul anilor, unul din motivele pentru care peste 60% din panourile solare din SUA au fost montante în ultimii 3 ani.

Mitul nr. 5

Sistemele solare funcționează mai bine în climate mai calde

 Adevărul: Celulele fotovoltaice folosesc lumina soarelui și nu căldura lui pentru a o converti în electricitate. Deci, contrar credinței populare, temperaturile mai ridicate reduc de fapt eficiența celulelor fotovoltaice.